De top vijf beroepen in Suriname

Suriname is een republiek aan de noordkust van Zuid-Amerika. De grootste stad is de hoofdstad, Paramaribo. In Suriname vind je prachtige natuur, heb je het hele jaar heerlijke temperaturen en het is een plek waar Nederlands de officiële taal is.

Overweeg jij een baan in Suriname? Maar weet je niet welke beroepen er beschikbaar zijn? Wij zetten een aantal kantoorbanen voor je op een rijtje. 

Werken in Suriname

Werken in Suriname kan een unieke en interessante ervaring zijn voor zowel lokale als buitenlandse werknemers. Suriname heeft een gevarieerde economie met sectoren als mijnbouw, landbouw, toerisme, financiële diensten en telecommunicatie.

Er zijn verschillende bedrijven en organisaties die werkgelegenheid bieden in Suriname, zowel nationale als multinationale bedrijven. 

De vijf populairste kantoorbanen in Suriname 

Ambtenaar 

De overheid is één van de grootste werkgevers in Suriname en biedt banen op verschillende niveaus, van administratieve medewerkers tot leidinggevende functies. Wanneer je een arbeidsovereenkomst met de overheid hebt, ben je een ambtenaar. Er zijn veel verschillende functies die je kan uitvoeren als ambtenaar. De meeste ambtenaren hebben een uitvoerende functie; zoals het verwerken van aanvragen, vergunningen en het innen van bijvoorbeeld belastingen.  

Accountant/Business controller

Een business controller werkt in het financiële departement van een bedrijf en is verantwoordelijk voor het monitoren van de financiële prestaties. De taken van een business controller omvatten het analyseren van financiële gegevens, het opstellen van budgetten en prognoses, het beoordelen van risico's en kansen, en het adviseren over investeringen en andere bedrijfsbeslissingen.

Callcenter medewerker

Een callcenter medewerker werkt voor een bedrijf dat diensten aanbiedt via de telefoon. Dit kan variëren van klantenservice tot verkoop. Als callcenter medewerker beantwoord je inkomende oproepen, handel je klantvragen en klachten af, verwerk je bestellingen, bied je technische ondersteuning en maak je afspraken. In deze functie is het ook mogelijk om voor Nederlandse bedrijven in Suriname te werken.

Recruiter

Een recruiter of talent acquisition specialist is verantwoordelijk voor het werven en selecteren van de juiste kandidaten voor openstaande functies binnen een bedrijf. Dit omvat het plaatsen van vacatures, het screenen van cv's, het interviewen van kandidaten en het doen van referentiechecks. Een recruiter moet ook in staat zijn om potentiële kandidaten te identificeren en contact met hen op te nemen.

HR medewerker

Een HR medewerker werkt binnen de afdeling Human Resources van een bedrijf en heeft als taak om de HR-processen te ondersteunen en uit te voeren. Dit omvat het werven en selecteren van personeel, het uitvoeren van prestatiebeoordelingen, het coördineren van training en ontwikkeling, het verwerken van salarissen en arbeidsvoorwaarden, en het afhandelen van klachten en conflicten op de werkvloer. In Suriname zijn er verschillende functies voor HR-medewerkers, zoals managers, assistent managers en applicatiebeheerders.

 

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten