De voordelen van refurbished computers

Op zoek naar een nieuwe computer? Dan ben je vast al helemaal verdwaald in de wirwar van informatie die je hierover online kunt vinden. Er zijn duizenden dingen waar je op moet letten. Zoeken naar die ene perfecte combinatie van specificaties kan knap lastig zijn, al helemaal als je een beperkt budget hebt. De echte goeie koopjes hebben vaak een korte levensduur of een slechte batterij of processor. Een duurdere computer kan je natuurlijk ook kopen in de uitverkoop, maar dan moet je wachten tot specifieke momenten voor specifieke deals, en als je op dit moment snel die nieuwe laptop nodig hebt, zal je daar niet veel aan hebben. Tweedehands een computer kopen kan ook een mogelijkheid zijn, maar dan is de levensduur vaak beperkt omdat er al heel wat jaren opzitten. Er blijft dan nog maar één optie over: zullen refurbished computers de oplossing bieden?

Wat zijn refurbished computers?

Refurbished computers zijn computers die tweedehands zijn, maar voor verkoop weer helemaal opgeknapt zijn en daardoor niet voelen als een tweedehands computer. De computers worden door het computerbedrijf in kwestie ingekocht en vervolgens opgelapt. Vaak worden ze in bulk gekocht, van bijvoorbeeld grote kantoren die in één keer al hun computers vervangen. Omdat het vaak om oude bedrijfscomputers gaat, zijn het vaak sterke computers met goede specificaties. Meestal hebben ze een snelle processor en ruim geheugen. Om de computers op het zelfde niveau te krijgen als volledig nieuwe computers, worden ze uitgebreid schoongemaakt en wordt alles aan de hard- en software uitvoerig getest en waar nodig geüpdatet of vervangen. De volledig geüpdatete en gerepareerde computers worden vervolgens weer verkocht onder de noemer refurbished

Een refurbished computer kopen

Omdat refurbished computers natuurlijk niet helemaal nieuw zijn, worden ze vaak voor een hele lage prijs aangeboden. Dit terwijl de prestaties van deze computers goed genoeg zijn voor grote bedrijven om mee te werken. Een goeie deal dus! Als je hebt besloten dat je een refurbished pc of laptop wil kopen, vraag je je waarschijnlijk af waar je dat het beste kan doen. Alpha-shop is een goede optie: ze hebben al lang ervaring en ook goede reviews. De website is duidelijk en transparant, je weet dus precies wat de prestaties van de computer zullen zijn. Hoewel de prijzen heel voordelig zijn (de prijzen lopen op vanaf 99 euro), zijn de computers van goede kwaliteit en hebben ze nog een goede levensverwachting. Wat heel fijn is, is dat ze een proeftijd van 14 dagen bieden, waarin een 'niet goed, geld terug' garantie geldt. Verder heb je er sowieso twee jaar garantie op de gekochte computer. Dit maakt deze website een handige optie voor wie een kwalitatief sterke computer wil kopen voor een goed prijsje, met een fijne service. 

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten