Dit kun je doen wanneer jouw riool is verstopt

Het is natuurlijk niet fijn wanneer je riolering is verstopt en het liefst wil je dat dit probleem zo snel mogelijk kan worden opgelost. Wanneer jij hier last van hebt zijn er een aantal dingen die je kunt doen. De kans dat je riool verstopt is niet zo groot en waarschijnlijk is het je nog niet eerder overkomen. Wanneer dit het geval is weet je misschien niet precies hoe alles werkt. Daar kun je in dit artikel echter wat meer over te weten komen.

 

Het ontstoppen van je riolering

Wanneer je riool verstopt hoofddorp is dit vaak op een moment waarop je dit eigenlijk niet kunt gebruiken. Vaak is het erg onverwachts en zeker als je net uit werkt, komt is dit niet iets waar je op zit te wachten. Over het algemeen is een riool ontstoppen utrecht iets wat gebeurt bij de afvoer van wasmachines of wasbakken. Bij heftige gevallen is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een expert laat komen. Het is over het algemeen in Nederland wel mogelijk om snel een loodgieter in te schakelen. Wanneer het geen heftige ontstopping is, kun je er echter ook voor kiezen om zelf wat aan de verstopping te gaan doen.

 

Het gebruiken van een rubberen ontstopper

Als jij van plan bent om zelf de ontstopping tegen te gaan is het belangrijk dat jij een rubberen ontstopper in huis hebt. Met deze ontstopper kun je er namelijk voor zorgen dat de dingen die vast zitten in het riool uit de weg kunnen gaan. Over het algemeen zal het hierbij gaan over toiletpapier, haar en dingen als maandverband. Deze dingen horen niet in grote hoeveelheden in een riool thuis en dit kan dan ook wel eens een verstopping veroorzaken. Door gebruik te maken van een ontstopper kun je de ruimte onder de ontstopper vacuüm trekken wat ervoor zorgt dat het vuil los komt te zitten. Na dit te hebben gedaan kan het vuil wegspoelen en is de ontstopping als het goed is weg. Dit klinkt heel eenvoudig, maar dit is het vaak echter niet. Hoe ingewikkeld het is, is afhankelijk van hoe vast de spullen zitten die voor de ontstopping zorgen. Wanneer je aan de slag gaat met de ontstopper is het belangrijk dat je de juiste techniek gebruikt. Als je dit niet doet, zal de ruimte onder de ontstopper niet vacuüm komen te staan en zul je nergens komen.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten