Een expediteur voor luchtvracht, zeevracht of transport over land

Een expediteur kan je bijstaan bij het vervoer van verschillende soorten goederen over de zee, door de lucht of over het land. Een wereldwijd opererende expediteur helpt je bij de import, export en cross trade samen met hun netwerk van lokale agenten. Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat je goederen snel en zonder zorgen op hun eindbestemming aankomen. Het maakt niet uit of het transport gaat via de luchtvracht, zeevracht of over land. Een expediteur die wereldwijd opereert maakt gebruik van betrouwbare agenten in vele landen en is hierdoor op de hoogte van alle ins en outs die komen kijken bij het importeren of exporteren van je goederen.

Een expediteur voor import

Op het moment dat je regelmatig producten via de zeevracht of luchtvracht ontvangt dan kan een expediteur je bijstaan met een breed pakket aan diensten zoals FCL, LCL of buyer consolidation in eigen beheer. Ook kunnen ze je bijstaan als je besluit om gebruik te maken van directe of indirecte groupage diensten. Hierdoor weet je zeker dat zodra je goederen het land binnenkomen ze zo snel mogelijk op hun eindbestemming terecht komen. Na aankomst in de loods worden je producten namelijk direct op transport gezet naar hun uiteindelijke bestemming en in veel gevallen worden ze de volgende werkdag al geleverd. Daarnaast worden er nog meer value added services aangeboden zoals Hanging Garments containers (ULD/GOH), warehousing en sorteren. Ook kan de gehele douaneafwikkeling en de fysieke voor je worden geregeld.

Hulp bij je export

Als je besluit om je goederen te exporteren vanuit Nederland dan kan je hier ook mee geholpen worden. Het maakt niet uit of de export van je goederen per zeevracht of luchtvracht gaat. Zowel FCL verschepingen als directe of indirecte groupage vluchten zijn zaken waar een wereldwijde expediteur verstand van heeft. Als je geen verstand hebt of geen tijd hebt om de documenten voor de douane af te handelen dan neemt een expediteur graag dit werk uit je handen. Het opstellen van de uitvoerdocumentatie is een erg belangrijk onderdeel van de export als je goederen buiten de Europese Unie exporteert. Daarnaast kan je ook in dit geval uiteraard weer kiezen voor value added services of de fysieke distributie.

Cross trade dienstverlening

Als laatste kan je ook kiezen voor cross trade diensten. Dit betekent dat je goederen direct van de producent naar de eindontvanger worden gestuurd. Hierbij wordt geen tussenstop binnen Nederland gemaakt. De neutraliteit van je zending zal altijd gewaarborgd worden en de switch B/L wordt voor je gemaakt. Bij een expediteur heb je een vaste contactpersoon die het gehele proces voor je regelt en in de gaten houdt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten