Een segmentale lichaamsanalyse: uw lichaamssamenstelling meten

Gewicht is slechts een klein deel van uw algehele gezondheid

Er is meer nodig om uw lichaamssamenstelling te begrijpen dan alleen te weten hoeveel u weegt. In feite is uw gewicht slechts een klein deel van het grote geheel als het gaat om het beoordelen van uw algehele gezondheid. Daarom is segmentale lichaamsanalyse zo'n belangrijk instrument voor iedereen die zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren.

De lichaamssamenstelling is het percentage vet en vetvrije massa in uw lichaam. Terwijl uw gewicht wordt bepaald door de totale massa van uw lichaam, geeft uw lichaamssamenstelling een nauwkeuriger beeld van uw gezondheid. Iemand die bijvoorbeeld 200 pond weegt maar een hoog percentage lichaamsvet heeft, zal een andere lichaamssamenstelling hebben dan iemand die 200 pond weegt maar een laag percentage lichaamsvet heeft.

Er zijn verschillende manieren om de lichaamssamenstelling te meten. Een van de meest gebruikte methoden is het gebruik van huidplooimeter. Hierbij worden de schuifmaatjes op verschillende plaatsen van het lichaam geplaatst en wordt de dikte van de huidplooi gemeten. De resultaten worden vervolgens gebruikt om het percentage lichaamsvet te schatten.

Een andere veelgebruikte methode is de bio-elektrische impedantieanalyse (BIA). Hierbij wordt een kleine elektrische stroom door het lichaam geleid. De weerstand tegen de stroom wordt gebruikt om het percentage lichaamsvet te schatten.

Er zijn ook een aantal weegschalen op de markt die beweren de lichaamssamenstelling te meten. Het is echter belangrijk te onthouden dat deze weegschalen niet zo nauwkeurig zijn als huidplooimeter of BIA. Echter wordt deze technologie steeds beter. Met een geadvanceerde segmentale meting weegschaal als de TANITA RD (lees meer hieronder) krijg je middels een slimme weegschaal snel uitgebreid resultaat over het vetpercentage en nog veel meer variabelen die uw gezondheid kenmerken. 

Een goede weegschaal voor het meten van de lichaamssamenstelling: de TANITA RD-545HR

De meest geavanceerde weegschaal voor het meten van de lichaamssamenstelling is de TANITA RD-545HR. Waarom? Omdat hij de technologie heeft die voorheen alleen toegankelijk was voor deskundigen (zoals diëtisten of personal trainers)! Deze segmentale weegschaal voor lichaamssamenstelling biedt grondige metingen met medische nauwkeurigheid voor de romp, beide armen en beide benen afzonderlijk. 

Tot nu toe konden alleen professionele monitors de meetnauwkeurigheid bieden die de BIA-technologie met dubbele frequentie biedt. Meer dan 12 metingen worden rechtstreeks van deze slimme weegschaal naar de gratis MyTanita App gestuurd, zodat u uw persoonlijke ontwikkeling in de loop der tijd kunt volgen op een smartphone of tablet. Het is gebleken dat dit een succesvolle methode is om gezondheidsdoelen te bereiken.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten