Een vergaderlocatie en werkplek in één

Veel mensen werken flexibeler vanuit huis, niet iedereen is graag 24/7 op kantoor. Het komt zelfs voor dat men geen kantoor heeft maar alleen maar flexwerkers die vanuit hun eigen gekozen locatie kunnen werken. Als het werk maar gedaan wordt, toch?
Toch is het soms handig om een uitvalbasis te hebben. En niet alleen om even bij te kletsen met een kop koffie, maar ook om belangrijke dingen met elkaar te bespreken. Als je elkaar alleen spreekt via telefoon of e-mail, kan er veel misgaan. Er kan een slechte connectie zijn, je boodschap kan verkeerd overkomen, er kan een storing zijn waardoor er vertraging in de lijn zit, je praat door elkaar heen, je hapert, en noem maar op. Ook e-mails en smsjes gaan langzaam. Men beantwoord die wanneer die gezien worden en zelfs dan kan het nog even duren. Daarom is het handig om een locatie te hebben waar je af en toe bij elkaar kan komen en elkaar echt kan zien en aanspreken. Woon je toevallig in Rotterdam? Dan hebben wij een super vergaderlocatie in Rotterdam voor je! Maar natuurlijk zijn er meer locaties mogelijk.

Een werkplek.

Als je net als ik iemand bent die graag even buiten het kantoor werkt, dan heb ik een goede tip. Ik begon met thuiswerken maar ontdekte al vrij snel dat ik thuis toch te afgeleid raakte. Zo maakte ik mijn lunches uitgebreid en voor de televisie, bedacht ik me even te strijken, en moest ik nog een was erin doen. Ook is mijn huis een plek waar ik ontspan en tot rust kom, en dan dat moeten verruilen voor de stress en gespannen schouders van het kantoorgevoel, was toch niet zo fijn. Ik besloot dat ik een plek nodig had dichtbij huis maar niet op kantoor, waar ik rustig en ongestoord voor mijzelf kon werken. Als ik ergens werkte waar ik niet thuis was, voelde ik de druk van gewoon kantoor werk doen. Als ik op kantoor was, zat ik in een open ruimte met veertig anderen en werd ik veel overprikkeld. Als ik thuis werkte, werd ik te afgeleid door het fijne gevoel thuis te zijn.
Ik koos dus voor een vergaderlocatie bij mij in de buurt. Dit kon ik gemakkelijk online opzoeken, en zo vond ik een locatie vlak bij mij waar ze naast koffie ook lekkere lunches serveren. In de tijd dat zij die voor mij maken, werk ik lekker door. Af en toe ben ik op kantoor en natuurlijk iedere dag thuis. Toch werk en vergader ik het liefst op mijn nieuwe  zelf gekozen werkplek!

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten