Het ideale thuiskantoor

Na twee jaar veel thuis te hebben gezeten, gaat de wereld nu langzaam weer open en dat betekent dat we weer aan het werk gaan. Of nou ja, op locatie bedoel ik dan. Want we zijn nooit gestopt. Toen het crisis was, hebben we enkel de plek verplaatst. En voor sommige mensen blijft thuiswerken iets normaals. Dan is een fijn thuiskantoor wel noodzakelijk. In deze blog vertel ik je hoe je die samenstelt. Lees je mee?

Waarom je thuis werkt

De wens om te willen thuiswerken kan voor iedereen anders zijn. Misschien wil je wel graag meer tijd bij familie zijn. Of misschien moet je lang reizen voor je eindelijk op kantoor bent. (Af en toe) thuiswerken kan dan de perfecte oplossing zijn. Overleg deze optie met jouw leidinggevende en ontdek wat de mogelijkheden voor jou zijn.

De grote dingen

Een thuiskantoor heeft natuurlijk het nodige meubilair nodig. Als je een eigen ruimte in huis hebt, is dit extra prettig want dan word je ook zo min mogelijk gestoord en raak je zo min mogelijk afgeleid. In jouw eigen kantoorruimte is het handig om een goed bureau en een goede bureaustoel te hebben. Een set waar je lange tijd in kan zitten en die je lichaam voldoende blijft ondersteunen.

Alle kantoorartikelen op voorraad

Daarnaast heb je waarschijnlijk ook de nodige kantoorartikelen nodig. Denk aan voldoende pennen en plakband. Maar eventueel ook Herma etiketten om de boel thuis te labelen. Documenten voorzien van een etiket, kunnen zo in een archiefkast. Vergeet niet dat je voor etiketten ook een printer en een printer toner nodig hebt. Het is handig om de kantoorartikelen iedere maand even na te lopen. Zo kom je niks te kort.

Extra apparaten

En soms is een extra printer ook wel prettig, bijvoorbeeld als je een digitaal document nodig hebt voor een handtekening en je deze niet via internet wilt plaatsen. Daarnaast is het sowieso handig om fysieke kopieën te hebben van belangrijke documenten. Dat verkleint de kans op kwijtraken. En je wilt natuurlijk niet voor ieder printje langs de copyshop moeten.

Maak het je eigen plek

Dan is het verder alleen nog aan jou wat je wilt toevoegen in jouw thuiskantoor. Je moet het uiteraard een beetje eigen maken. De basis is er hiermee al, nu de sfeer nog. Decoreer de boel zoals jij dat fijn vindt. Zorg wel dat het niet te veel afleidt, dat zou zonde zijn van de efficiëntie van de kamer.

Veel plezier met thuiswerken alvast!

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten