Is jouw tuin al zomer-klaar?

De zomer staat voor de deur, het lekkere weer is al een paar weken aanwezig en het wordt steeds warmer. Met deze omstandigheden gaan we steeds vaker de tuin in! De tuin is voor iedereen een plek waar je vaak heen gaat om even lekker te relaxen en van het zonnetje te genieten. Met de frisse lucht, de vogeltjes die fluiten en de blauwe lucht kan je echt even tot rust komen. Maar dan wil je wel een nette tuin hebben die hier helemaal klaar voor is. Het is slim om daar nu alvast over na te denken, zodat je daar in de zomer geen omkijken meer naar hebt. In dit artikel geven we je een aantal tips die je hierbij goed kunnen helpen. 

Opruimen en schoonmaken

Begin bij het begin: het opruimen en schoonmaken van je tuin. Waarschijnlijk heb je de afgelopen tijd wat minder aandacht aan je tuin gegeven aangezien het koud en regenachtig was. Daarom is het goed om eerst is te gaan kijken wat er allemaal in je tuin te vinden is wat je eigenlijk niet in het zicht wilt hebben wanneer je lekker op je loungeset aan het genieten bent. Het is slim om kritisch te kijken naar de spullen die je hebt en of je die wilt behouden of dat ze vervangen moeten worden. 

Nieuwe inrichting

Een nieuwe inrichting in je tuin zorgt vaak voor het gevoel dat je een 'nieuwe' tuin hebt. Je kan bijvoorbeeld je tuinset met tuinstoelen op een andere plek neerzetten, een moestuintje in je tuin neerzetten en bijvoorbeeld een gazonnetje maken. Er zijn natuurlijk talloze opties die je kan uitvoeren voor je tuin, het is vooral belangrijk dat je kijkt naar waar de zon in je tuin komt. Wanneer je dit weet kan je hierop inspelen zodat je altijd lekker in de zon kan gaan zitten wanneer je dat wilt. 

Spullen een tweede kans geven

Wanneer men bezig gaat met de tuin worden oude spullen vaak weggegooid. Dat is zonde vinden wij en daarom hebben we een aantal tips. Veel spullen kunnen na een opknapbeurt gewoon weer gebruikt worden door iemand anders. Neem contact op met je plaatselijke kringloopwinkel en vraag of ze interesse hebben in jouw oude tuinset. Vaak komen ze het ook nog eens ophalen. Dit zorgt ervoor dat jij geen afval hebt en dat de spullen nog een ronde mee gaan in plaats van dat ze op de vuilnisbelt terecht komen. Zo ben je ondertussen ook nog eens duurzaam bezig!

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten