Short lease voor flexibiliteit

Een auto aanschaffen is een behoorlijke investering. Daarom kiezen steeds meer starters, MKB en Zzp'ers voor een auto leaseoptie. Er zijn echter diverse lease mogelijkheden en soms zie je dan ook door de bomen het bos niet meer. Nou post ik regelmatig blogs wanneer ik de voordelen en nadelen van dit soort zaken op een rij zet. In deze blog zal ik toelichten waarom je voor een personen- of bedrijfsauto op basis van shortlease zou kunnen nemen, en wat daarvan de voor- en nadelen zijn.

Voordelen van short lease

In principe betekent het afsluiten van een short lease contract dat je direct kunt autorijden, zonder teveel gedoe. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een financial lease zal je de auto namelijk niet kopen op basis van huurkoop. Aan de andere kant is het ook niet hetzelfde als een auto huren. Het ligt er eigenlijk een beetje tussenin.

 Je sluit het short lease contract af en kunt direct gebruikmaken van de auto. Je betaalt het contract vaak op basis van een maandtermijn of bijvoorbeeld van een jaar. Hierdoor kun je flexibel gebruikmaken van de auto. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld, maar af en toe een auto nodig hebt voor werkzaamheden, of een extra auto nodig hebt voor je werk, maar deze niet zou willen kopen. Je zal dan dus niet direct aan een langdurig contract vastzitten en dat geeft vrijheid en financiële ruimte voor andere investeringen.

In mijn ogen kan short lease daardoor ook gezien worden als duurzame manier van auto rijden. Een auto hoeft namelijk niet geproduceerd te worden voor de koop en het gebruik van één persoon, maar van meerdere personen. De auto zal bovendien optimaal gebruikt worden terwijl een gekochte auto regelmatig aan de straat blijft staan.

Nadelen van short lease

Er zitten echter ook nadelen aan een shortlease contract voor een auto. Wat eigenlijk het voordeel is dat je geen echte eigenaar zal zijn, kan ook gezien worden als een nadeel. Je betaalt namelijk echt voor het gebruik en zal daardoor geen kapitaal opbouwen. Daarnaast is het belangrijk om voor het afsluiten van je contract een inschatting te maken van het aantal kilometers dat je verwacht te zullen gaan rijden. Ook wel de kilometrage genoemd wat zal worden vastgelegd in je shortlease contract. Wanneer je meer kilometers gaat rijden, dan betaal je heir extra voor. Dit is wel iets waar je rekening mee zal moeten houden.

Ben je op zoek naar een shortlease auto? Neem dan eens een kijkje bij Blankert Shortlease. Ze hebben een ruime tijd ervaring met het aanbieden van shortlease prive contracten. Bovendien hebben ze een eigen wagenpark en is er altijd een passende auto beschikbaar. 

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten