Tips om meer mensen op je website te krijgen

Stel je hebt een website. Ofwel omdat je heel erg van reizen houdt en dit graag met de wereld deelt of omdat je een soort online dagboek bijhoudt. Dan is het natuurlijk fijn als er mensen zijn die dat leuk vinden. Die zijn er ongetwijfeld, maar hoe krijg je ze zover om op je website te komen? In dit artikel zal ik een aantal suggesties doen, waarmee je meer online verkeer naar je website kunt genereren.

Zorg voor een goede website

Dit is wellicht een overduidelijke tip, maar het werkt wel zo. Je kunt nog zoveel geld aan een digital agency geven om bijvoorbeeld de marketing te doen, maar als je website niet makkelijk navigeerbaar is of er niet interessant uitziet, zullen mensen snel afhaken. Overigens kan een digital agency je wel helpen. Dit kan onder andere door linkbuilding, maar hierover later meer. Voor een goede website heb je een aantal dingen nodig. Allereerst wil je dat je een catchy en het liefst betrekkelijk korte naam hebt. Hoe meer iemand moet typen voordat ze op je site kunnen komen, hoe makkelijker het is om af te haken. Daarnaast wil je dat het design van je site er mooi uitziet. Gebruik kleurtjes en verschillende vormen om je website interessanter te maken om naar te kijken. Loop hierbij niet te hard van stapel, want te veel prikkels zijn ook weer niet goed. Dit geldt ook voor het logo van je website. Deze moet er natuurlijk interessant en prikkelend uitzien, maar moet eigenlijk geen verwarring veroorzaken. Als laatste is het natuurlijk ook van belang dat het intuïtief duidelijk is hoe men zich op jouw website kan bewegen. Hoe komen ze van het ene tabblad bij het andere? Is dit makkelijk te vinden, ook voor mensen die misschien minder goed zijn met technologie? 

Schakel een digital agency in

Dit klinkt voor velen veel enger dan het echt is. Een digital agency, zoals bijvoorbeeld Blauwe Monsters, zorgt ervoor dat jij je alleen maar zorgen hoeft te maken over wat er op jouw website staat. Zij kunnen de hele marketing voor jou uit handen nemen. Een veelgebruikte manier van promoten is linkbuilding. Met linkbuilding worden er op allerlei externe websites stukjes geschreven, waarin bijvoorbeeld jouw domeinnaam voorkomt. Google, of een andere zoekmachine, ziet dat en geeft jouw website dan een hogere waardering. Als er dan op bepaalde trefwoorden wordt gezocht zal jouw website eerder in de lijst van zoekresultaten voorkomen. Op deze manier kan een digital agency door middel van linkbuilding echt een verschil maken.

Wees trots op wat je maakt

Onthoud altijd waarom je een website hebt. Ooit ben je er mee begonnen omdat je gepassioneerd was over een bepaald onderwerp of over een bepaald product. Zorg ervoor dat jouw enthousiasme en de kwaliteit van de dingen die je op de website zet hoog blijft. Maar het allerbelangrijkst is dat je niet vergeet plezier te hebben. Als jij plezier hebt en gelooft in je website, dan zien bezoekers dit ook!

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten