Waar bestel je je producten voor prothetiek tandheelkunde?

Als tandarts weet je dat je regelmatig te maken krijgt met mensen die implantaten nodig hebben of zelfs een compleet klikgebit. Je weet dan ook dat zo'n prothese niet gemakkelijk te plaatsen is en dat je er rekening mee moet houden dat je patiënt last krijgt van napijn. Je kunt hier, zo lijkt het, weinig aan doen. Maar er zijn methoden die de prothethiek plaatsen gemakkelijker maken. Zo blijft de prothetiek tandheelkunde zich ontwikkelen. Dit is niet alleen fijn voor de tandarts zelf, maar ook zeker voor de patiënt die de ingreep moet ondergaan. Door te kijken naar wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van prothetiek tandheelkunde kun je het voor jezelf maar ook zeker voor de patiënt een stuk gemakkelijker maken.

Prothetiek tandheelkunde gaat steeds een stapje verder

Wanneer jij prothetiek tandheelkunde toepast op je patiënten, dan wil je dat ze zo min mogelijk last krijgen van de ingreep. Je wilt functionaliteit verbeteren of minimaal bewaren en dat lukt alleen wanneer je meegaat met de ontwikkelingen. De nieuwste technieken op het gebied van prothetiek tandheelkunde kun je alleen toepassen als je deze in huis hebt. Gelukkig kun je deze materialen gewoon online bestellen. Dat is niet zomaar even in een webshop, maar een webshop speciaal bestemd voor deze tandheelkunde. Je weet dan zeker dat je de juiste materialen bestelt bij een partij die er écht verstand van heeft.

Tandheelkunde gaat verder dan gaatjes vullen

De meeste patiënten die je praktijk bezoeken zullen dat doen omdat het tijd is voor de jaarlijkse of halfjaarlijkse controle. Je ontdekt dan wel eens cariës of tandbederf en kunt daar direct naar handelen. Soms is het tandbederf echter dusdanig dat het element moet worden verwijderd. Gaat het om een achterste molaar dan is het aan de patiënt of deze vervangen moet worden voor een artificieel element. Gaat het om een frontelement dan zal het advies altijd zijn om te kiezen voor een goede vervanger. Hier komt dan de prothetiek tandheelkunde bij kijken.

Een brug wordt niet meer zo vaak toegepast

Het nadeel van een brug om een ontbrekend element te vervangen is dat deze nooit "eigen" zal gaan voelen. Daarmee is deze brug aan slijtage onderhevig en kan vuil zich ophopen. Het is daarom dat steeds meer tandartsen kiezen voor een implantaat op de plaats van het te vervangen element. Zo is het verschil eigenlijk niet meer te zien en een implantaat is net zo sterk als het eigen gebit. De patiënt zal er dan ook zeer tevreden mee zijn.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten