Waar moet je allemaal op letten bij het leasen van een auto?

Als je van plan bent om een auto te gaan leasen, is het wel zo fijn als je weet waar je op moet letten. Het kan namelijk zo zijn dat er hele goedkope opties zijn, die alsnog niet het beste zijn voor jou. Wanneer de prijs erg aantrekkelijk is, zitten er namelijk wel eens addertjes onder het gras. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij na het tekenen van het contract pas achter deze dingen komt. Daarom is het van belang dat je op een aantal verschillende dingen let bij het kiezen van een leasecontract. Wat deze dingen zijn? Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

 

Dingen over de auto zelf

Wanneer jij op zoek bent naar een lease.auto, is het belangrijk dat je de lasten met elkaar gaat vergelijken. Je kunt eerst kijken naar het soort auto dat je nodig hebt of de eisen waar de auto aan moet voldoen. Zo is het hebben van een airco of stoelverwarming voor veel mensen iets wat erg belangrijk is, terwijl dit niet in elke auto ingebouwd is. Zulke tekortkomingen kunnen ervoor zorgen dat een goede aanbieding opeens niet meer zo aantrekkelijk is.

 

De looptijd van het contract van de lease

Bij zakelijk leasen komen een aantal verschillende dingen kijken. Wanneer je wilt gaan leasen, zul je onder andere moeten overeenkomen over de looptijd van het contract. Hoe korter deze periode is, des te minder je kwijt zal zijn aan de gehele lease. Verder is het ook belangrijk om te overleggen over hoe intensief je de auto gaat gebruiken. De maandelijkse lasten worden namelijk gebaseerd op een standaard afstand per jaar die wordt afgelegd. Voor dit getal wordt meestal rond de 10.000 kilometer gekozen. Wanneer jij niet van plan bent de auto intensief te gaan gebruiken, zal de auto een stuk minder snel slijten en zul je maandelijks minder hoeven betalen.

 

De borg die er moet worden betaald

Als je een leasecontract gaat afsluiten, komt hierbij eigenlijk altijd borg kijken. Dit is een manier voor het bedrijf dat de auto in bezit heeft om ervoor te zorgen dat je de auto ook daadwerkelijk terugbrengt. De borg kan echter oplopen tot enorme bedragen. Zeker wanneer jij een dure auto wilt leasen, is dit vaak het geval. Wanneer jij krap bij kas zit, kan een hoge borg echter wel eens een dealbreaker zijn.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten