Wat waren de eerste cryptomunten op de cryptomarkt?

Steeds meer mensen ontdekken de cryptomarkt. Dit is een relatief jonge markt, die ruim 10 jaar bestaat. Het begon allemaal in 2009 met Bitcoin (BTC), maar in de afgelopen jaren zijn hier duizenden andere cryptocurrency’s bij gekomen. Ondanks het enorm gestegen aanbod, zijn de oudere coins ook nog steeds in trek bij ontwikkelaars en investeerders. Deze oude coins worden gekscherend de ‘dino coins’ genoemd. In dit artikel worden twee van deze coins onder de loep genomen.

De grondlegger van crypto: Bitcoin (BTC)

Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta die werd ontwikkeld in 2009 door een anonieme persoon of groep bekend als Satoshi Nakamoto. Het doel van Bitcoin was om een alternatief te bieden voor traditionele valuta, die worden gecontroleerd door centrale banken en financiële instellingen. In plaats daarvan gebruikt Bitcoin een peer-to-peer netwerk om transacties te verwerken, zonder de behoefte aan een centrale partij die de macht heeft.

Om transacties te verwerken, maakt Bitcoin gebruik van een technologie genaamd blockchain. Een blockchain is een digitaal grootboek dat alle transacties bijhoudt die ooit zijn uitgevoerd met Bitcoin. Elke transactie wordt bevestigd door middel van een complexe wiskundige uitdaging. Wanneer deze voltooid is, wordt de transactie opgenomen in de blockchain. Dit proces wordt mining genoemd.

Bitcoin is sinds zijn lancering in waarde toegenomen en het is misschien wel de meest populaire en waardevolle cryptocurrency op de markt. Het wordt gebruikt voor allerlei soorten transacties, van het kopen van goederen en diensten tot het doen van investeringen.

De memecoin van het eerste uur: Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is een cryptocurrency die in 2013 werd gelanceerd als een grap. Het werd ontwikkeld door twee softwareontwikkelaars, Billy Markus en Jackson Palmer. De oprichters waren geïnteresseerd in cryptocurrency’s, maar wilden een nieuwe munt maken die niet zo serieus zou zijn als andere cryptocurrencies. Ze kozen voor de Doge meme als mascotte voor de munt, en Dogecoin werd geboren.

Hoewel het oorspronkelijk als een grap bedoeld was, is Dogecoin in populariteit gestegen en is het tegenwoordig een van de meest populaire cryptocurrencies op de markt. Ook voor investeerders is deze populariteit interessant, waardoor steeds meer investeerders Dogecoin kopen.

Net als Bitcoin maakt Dogecoin gebruik van blockchain-technologie om transacties te verwerken. Het verschilt echter op een aantal punten van Bitcoin. Zo is Dogecoin ontworpen om sneller transacties te verwerken en heeft het een oneindig aantal munten, terwijl het aantal Bitcoin-munten beperkt is tot 21 miljoen.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten