3x waarom groene zakelijke energie de toekomst is

Ieder ondernemer in Nederland met een eigen kantoorpand of werkplek krijgt ermee te maken: de zakelijke energierekening. De kans is groot dat je anno 2020 nog gebruik maakt van grijze stroom. Dat is niet heel gek: het grote deel van de Nederlanders is niet anders gewend dan het afnemen van grijze energie. De afgelopen jaren is de vraag naar groene energie zakelijk echter flink gegroeid. Men is meer bewust van hun ecologische voetafdruk en wil een steentje bijdragen aan een betere wereld. In dit artikel vertellen we je meer over waarom groene zakelijke energie de toekomst is in de bedrijvenwereld.

Groene stroom is beter voor behoud van de aarde

Kijken we naar het milieu dan kunnen we het erover eens zijn dan er iets moet gebeuren, willen we dat de aarde op een goede manier behouden blijft. Feit is dat het klimaat aan het veranderen is. Onder andere door CO2-uitstoot wordt de aarde aangetast. De mens kan helpen om die uitstoot te verminderen. Het afnemen van groene zakelijke energie is hier een belangrijke stap in. Bij de productie van grijze stroom komt namelijk veel meer CO2 vrij dan bij de productie van groene energie. Daarnaast wordt er bij grijze energie uit fossiele brandstoffen geput, terwijl dit bij duurzame stroom natuurlijke bronnen betreft die nooit op kunnen gaan. Kortom: groene energie ís de toekomst, willen we dat de wereld blijft bestaan.

Groene energie is toegankelijker

Wat hierbij wel zo prettig is om te weten, is het feit dat groene stroom toegankelijker is dan jaren geleden. Veel ondernemers in Nederland zijn tegenwoordig nog niet overgestapt op groene energie omdat zij het idee hebben dat het veel duurder is dan grijze stroom. Dit is nu zeker niet meer het geval. Omdat er meer vraag is naar duurzame energie komen er meer bedrijven bij die daar op inspelen. Ook is duurzaamheid over het algemeen een hot item. Kijk maar eens om je heen: we zien het terug in fashion, in wonen, in reizen en in werken. Het is dus eigenlijk best logisch dat er meer vraag is naar een duurzame vorm van energie. Het aanbod is hierdoor groter geworden waardoor de prijzen lager kunnen liggen. Ideaal toch? Daarnaast zijn er voor bedrijven diverse vergoedingen en/of subsidies aan te vragen wanneer je je bedrijf vergroent. Op Minder.nl lees je hier meer over.

Overstap op groene stroom geeft meer klanten

Tot slot nóg een interessante reden waarom groene zakelijke stroom belangrijk kan zijn voor de toekomst van je business: klanten kiezen sneller voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Dat betekent dus dat wanneer jij kunt aantonen dat je binnen je onderneming op een groene manier onderneemt, bijvoorbeeld door het afnemen van groene zakelijke stroom, je wellicht meer klanten kunt scoren dan iemand die dat niet doet. Juist omdat duurzaamheid zo’n hoge prioriteit heeft bij de consument is het aan te raden om hier eens naar te kijken (mochten de bovenstaande redenen je niet hebben overtuigd). Het fijne hiervan is dat je niets merkt van de stroom of het nou grijze of groene energie betreft. Er komt nog steeds dezelfde elektriciteit uit je stopcontact. Het enige grote verschil is dat je bij groene energie wéét dat je beter bezig bent voor het milieu en de wereld.

 

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten