Een B2B ecommerce portal werkt echt!

Tegenwoordig is iedereen aan het online kopen geslagen, ook bedrijven. En daarom schieten de webshops als paddenstoelen uit de grond. De goede webshops vis je er zo uit. En hoe regelen zij dat? Door een goede B2B webshop. Zo'n B2B groothandel webshop moet nog beter zorgen dat alles onder controle is. Daarom maken zij, als ze slim zijn, gebruik van een B2B ecommerce portal voor hun klanten.

Wat is een B2B groothandel webshop?

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar B2B voor staat: business to business. Zij doen dus zaken met andere bedrijven. Zo kun je bij een B2B webshop tegen goede prijzen inkopen doen als bedrijf En het mooiste is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Vroeger werden veel aankopen door bedrijven gedaan bij vertegenwoordigers of op fysieke locaties. Dit kost veel tijd en helemaal in deze corona tijd is dit erg omslachtig. Deze probleem kun je nu dus omzeilen door je inkopen bij een B2B webshop te doen.

Wat is er handig aan een B2B ecommerce portal?

Voor de B2B groothandel webshop is het vooral handig om te weten welke producten "in" zijn en welke "uit". Zo zullen ze in het najaar, in de winter en in het vroege voorjaar maar weinig opblaasbaden voor in de tuin verkopen. Dat is vooral omdat de webshops daar op dat moment niet om vragen. Maar voor de online groothandel is het ook erg handig om in de gaten te houden wat een klant bestelt en daarop in te springen. Koopt een klant veel opblaasbaden in? Dan kan de B2B groothandel webshop daar via het B2B ecommerce portal een speciale aanbieding van reparatiesetjes bij doen.

Een B2B e-commerce portal maakt online inkopen doen persoonlijk

En dat is nu net waar mensen van houden. Toch een gevoel van persoonlijk contact, zelfs als iedereen vanuit huis werkt. Dus wanneer een klant via het B2B ecommerce portal een persoonlijke aanbieding krijgt die precies past bij zijn winkel of webshop zal dat zeker gewaardeerd worden. De orders worden automatisch afgehandeld, hierdoor is de kans op fouten het kleinst. Toch is ook een goede B2B webshop via de chat of telefonisch goed bereikbaar voor vragen en/of opmerkingen.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten