Een rechtsbijstandverzekering afsluiten is een goed idee!

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, dan moet je aan veel dingen denken. Zo zul je ervoor moeten zorgen dat je iedere maand op tijd de huur of de hypotheek betaalt, dat je de juiste verzekeringen afsluit en dat je weet waar je terecht kunt met je problemen. Een inboedel- en opstalverzekering is, over het algemeen, één van de eerste verzekeringen die je afsluit. Maar ook een rechtsbijstandverzekering afsluiten is een goed idee. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten regel je net zo gemakkelijk als al je andere verzekeringen: gewoon online. Combineer verschillende verzekeringen als je huisdierenverzekering, je doorlopende reisverzekering en al je andere verzekeringen om zo een korting te krijgen. Dat kan je veel geld besparen!

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Maar waar heb ik die voor nodig?

Hopelijk heb je de rechtsbijstandverzekering nooit nodig. Maar het is echt waar: een ongeluk zit in een klein hoekje. En als jij iemand per ongeluk letsel toebrengt of als iemand jou niet levert wat is afgesproken is het wel fijn om een rechtsbijstandverzekering achter de hand te hebben. En rechtsbijstandverzekering afsluiten is verstandig voor iedere volwassene en het is goed om te weten dat in veel gevallen de overige gezinsleden ook zijn meeverzekerd. Je hebt dan altijd iemand achter de hand die weet hoe jouw klacht of aanklacht tegen jou moet worden behandeld.

Waarvoor kan een rechtsbijstandverzekering worden ingezet?

Stel. Jij wilt gaan verbouwen en hebt daar een bouwbedrijf voor ingeschakeld. De afspraken zijn gemaakt, de offerte is ondertekend en er wordt gestart met de verbouwing. Nu komt ineens, als de boel compleet is gesloopt, dat bouwbedrijf niet meer opdagen omdat ze een extra voorschot willen. Je rechtsbijstandverzekering zal dan, samen met jou, kijken naar de gedane offerte en controleren of dat extra voorschot écht is afgesproken. Is dat niet het geval? Dan wordt het bouwbedrijf gemaand om de werkzaamheden zo snel mogelijk te hervatten. Doet het dat niet? Dan zal de rechtsbijstandverzekering voor jou de gang naar de rechter maken (in het uiterste geval natuurlijk).

Maar het kan ook andersom gelden

Stel. Jij hebt iemand aangereden met de auto. Diegene had voorrang en jij hebt hem over het hoofd gezien. Die persoon heeft letsel en wil dat op jou verhalen. Je rechtsbijstandverzekering zal er dan voor zorgen dat deze schade zo netjes mogelijk wordt afgehandeld. Dit doen ze door te kijken naar bewijzen en feiten. Een verhaal alleen is niet voldoende. Hierdoor voel je je gesteund én kom je niet direct in grote problemen.

 

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten