Laat je bedrijf hacken

In recentere jaren zijn hackers weer meer naar de voorgrond van het nieuws en het wereldwijde gedachtengoed. Dit heeft onder ander te maken met het feit dat het een grote invloed had op de verkiezingen van 2016 waar er veel gesproken werd over hackers uit Rusland die probeerden om de verkiezingen te beïnvloedden. Daarnaast hebben ook bedrijven natuurlijk regelmatig last van aanvallen van hackers. Hackers proberen informatie te stelen of systemen binnen te dringen om zo bedrijven geld te kunnen afdwingen. Hackers hebben dus geen fantastische reputatie. Maar hackers kunnen ook hele positieve bijdragen leveren aan de maatschappij. En het kan voor bedrijven zelfs goed zijn om hun bedrijf te laten hacken. Waarom het een goed idee is om je bedrijf te laten hacken bespreken we in dit artikel.

Zwarte hoed, witte hoed

Eerst moeten we verschillende soorten hackers definiëren. Aan de ene kan hebben we zogenaamde blackhat hackers, ofwel hackers met een zwarte hoed. Deze hackers zijn bereid zijn om wetten te doorbreken om hun hacken uit te voeren. Ze breken dus de wet en zijn er vaak op uit om informatie of geld te stelen. Ze gebruiken hun vaardigheden als hackers dus voor illegale doeleinden.

Aan de andere kant zijn er ook whitehat hackers. Deze hackers hebben ook de vaardigheden om computers binnen te dringen maar gebruiken dit niet voor illegale doeleinden. Ze doen hun werk binnen de wet. Dit betekent dat ze bijvoorbeeld voor de overheid werken aan de nationale veiligheid. Maar er zijn dus ook hackers die betaald krijgen door andere bedrijven om deze bedrijven te hacken.

Bedrijven hacken

Bedrijven laten zich express hacken om zo te zwaktepunten in hun beveiligingssystemen te vinden. Op deze manier kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze hun software beter beschermen. Deze manier van hacken wordt ook wel penetration testing genoemd. Dergelijk penetration testing kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om websites, apps maar ook hele bedrijfssystemen te testen. Penetration testers zullen over het algemeen zich focussen op drie soorten testen. Blackbox testen, greybox testen en whitebox testen. Bij blackbox testen wordt er getest door deze ethische hackers of ze het systeem kunnen binnendringen zonder enige voorkennis. Bij greybox testen heeft de hacker soortgelijke toegangsrechten als andere gebruikers van het systeem. En als laatste bij whitebox testen wordt er ook naar de broncode en configuratie van de systemen gekeken. Het bedrijf dat deze ethische hackers inhuurt zal daarna ook vaak aanbevelingen geven om de bescherming te verbeteren.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten