Voordelen van de kamerplant Ficus

De Ficus is een populaire plant of beter gezegd boom, die je in elke woonkamer wel ziet terugkomen. Deze plant is super gemakkelijk om te onderhouden, dat is ook de reden dat veel mensen kiezen voor deze plant. Het staat als een echte eyecatcher in jouw interieur. Waarom kies je voor de Ficus als beginnersplant? Welke verschillende soorten van deze plant zijn er? Lees verder en kom alles te weten over deze plant.

Ficus als beginnersplant

Heb je nog geen groene vingers, maar wil je wel graag planten in jouw woonkamer? Kies dan voor de Ficus. Dit is een echte beginnersplant die gemakkelijk te onderhouden is. Dit wordt ook wel de Rubberplant genoemd. De Rubberplant heeft niet veel water nodig, wekelijks een slok water is al voldoende om de plant in leven te houden. Deze plantjes hebben een kleine aardekluit. Om te checken of die voldoende water heeft, kan je je vinger in de aarde steken. Als deze droog is rondom de wortels, dan heeft de plant water nodig. Een gezonde groei stimuleer je door de Ficus bij het raam te zetten, zodat die wat zonnestralen opvangt. Zet de plant na aankoop niet direct in het felle zonlicht. De plant heeft geen extra voeding nodig. Uiteraard bij veel groei kan je de plant ompotten in een grotere pot, maar over het algemeen is de plant gemakkelijk in onderhoud.

De verschillende Ficus soorten

Er zijn een aantal soorten van de Ficus. De meest populaire soorten zijn de Ficus Lyrata, Ficus Ginseng en Ficus Elastica. Lyrata wordt ook wel de Tabaksplant genoemd, want de bladeren worden gebruikt om sigaren mee te maken. De Elastica heeft veel donkere bladeren die ogen dik en vlezig, daaraan is de plant goed te herkennen. Deze plant bestaat er in verschillende kleuren. Ginseng staat beter bekend als de Bonsai boom. Door het oosterse karakter is deze plant erg populair.

Kies voor deze buitenplanten als je een Mediterraanse tuin wilt

Een tuin in Mediterraanse sferen zie je vaak terugkomen, want de sfeer is gemakkelijk te creëren door een aantal planten. En wie wil zich nu niet in het zonnige Italië wanen? De buitenplanten die in een Mediterraanse tuin niet mogen missen zijn onder andere de olijfboom. De olijfboom is verkrijgbaar in verschillende maten. Andere buitenplanten kunnen zijn de palmboom, vijgenboom, Toscaanse Jasmijn en de Oleander. Deze buitenplanten zijn ook zeer makkelijk in onderhoud.

Gerelateerde Artikelen

Recente Berichten